MaatjesWerkt!

 

logo maatjes werkt

De eerste editie van MaatjesWerkt heeft plaatsgevonden op vrijdag 18 maart in het Bruishuis.

De ruim 85 deelnemers hebben een gezellige avond gehad, waarin zij verschillende mensen hebben ontmoet.

Voor veel mensen heeft MaatjesWerkt drempelverlagend gewerkt. We hebben veel reacties gekregen van mensen die niet snel uit huis gaan om dingen te doen en deze avond waren ze bij ons aanwezig!

Het aantal aanmeldingen was overweldigend en een uitdagende klus. De zaal vulde zich al snel met het volle, gezellige geluid van de vele ontmoetingen. Het duurde soms een poosje om de zaal stil te krijgen en door te gaan naar de volgende ronde, waarin zij nieuwe mensen ontmoetten.

De hoeveelheid deelnemers geeft aan welke behoefte er in de samenleving is aan vriendschap en menselijk contact. MaatjesWerkt wil mensen in contact brengen en mensen aan elkaar verbinden. Zoals is gebleken kunnen twee mensen met een verschillende hulpvraag elkaar helpen en maatje worden. Zo hebben bijvoorbeeld twee oudere dames afgesproken om elke vrijdagmiddag wat te gaan drinken in de stad en hebben jongeren afgesproken om met een groep kwetsbare mensen regelmatig naar de bios te gaan!

Het resultaat van de eerste editie is ruim 20 matches, een leuke avond en de mensen die niet vaak de deur uit gaan hebben een positieve ervaring gehad in het Bruishuis!

Als organisatie kijken we terug op een geslaagde eerste editie van MaatjesWerkt. Maatjes; het werkt echt!